2023/03/22 11:34
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
Ipari Létesítményi Tűzoltóságok 7. Nemzetközi Konferenciája 2013. november 27-28

A rendezvényen Észak-Amerika, Ázsia, Afrika és Európa 22 országából közel 200 szakember osztotta meg egymással az ipari balesetek megelőzésével és elhárításával kapcsolatos tapasztalatait. 

A konferencia számos újdonságot hozott, hiszen a világ más részeiről érkezett szakemberek számunkra más, újszerű szemléletmódot mutattak be előadásaikban.

A bemutatott újdonságok közül ki kell emelni az amerikai Trelleborg által bemutatott, úgynevezett „száraz habot”, amivel víz felhasználása nélkül lehet tüzet oltani. A tulajdonképpen apró gyöngyökből álló tűzálló hab gyakorlati alkalmazása még nem kidolgozott, jelenleg folyik annak kutatása, hogy miként lehet ezeket a gyöngyöket hatékonyan a tűzfelületre juttatni.

Új gondolatok jelentek meg a beavatkozó tűzoltók és üzemi személyzet képzésében is, mind elméleti, de különösen gyakorlati szinten. A kutatások és elemzések alapján kialakított új képzések és számos beavatkozási feladat módszertanáról, informatikai támogatásáról tudtunk meg számos hasznos újdonságot.

A korábbi hasonló rendezvényekhez viszonyítva hangsúlyosabban jelent meg a környezetvédelem, elsősorban a tűzoltás során alkalmazott anyagokat illetően. Reményeink szerint a jövőben egyre inkább „zöld” oltóhabokat és porokat tudunk majd alkalmazni.

A rendezvényről készült fényképek megtekinthetők: ITT

 

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége