2019/03/18 16:47
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Szakmai nap - 2012.11.28.Százhalombatta

A Dunai Finomító adott otthont a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége (LTSZ) és a FER Tűzoltóság és Szolgáltató Kft. által közösen megrendezett  szakmai napnak november 29-én.

A hazai ipari létesítmények elsődleges mentő tűzvédelmét és baleset-elhárítását biztosító tűzoltóságokat tömörítő szövetség 2010-ben tűzte ki céljául a legjobb hazai és nemzetközi gyakorlatok, beavatkozási tapasztalatok és az új technikai megoldások megosztását és közzétételét, ezzel is segítve tagszervezetei és más  tűzoltóságok, katasztrófavédelmi szervek szakmai épülését. A konferencián, mely az LTSZ idei rendezvényeinek sorát zárta, közel száz szakember hallgatta a színvonalas előadásokat és tekintette meg a bemutatókat.

A program első részében a tűzoltói beavatkozások, különösen tűzveszélyes folyadékok átfejtése során jelentkező sztatikus feltöltődés elleni védelem volt a középpontban. Az elméleti ismertetést követően a gyakorlatban is bemutatásra került a FER Tűzoltóság közreműködésével kifejlesztett és a finomítóban készenlétbe állított mobil ellenőrzőrendszer. A berendezés különlegessége, hogy az eddig kizárólag beépített technológia védelmére alkalmazott műszaki megoldás a tűzoltói beavatkozást igénylő bármely helyszínen, az esemény jellegének megfelelő eszközrendszer felügyeletét képes ellátni. Az egység nem kizárólag előzetes ellenőrzést végez, hanem folyamatosan felügyeli a biztonságos munkavégzéshez szükséges védelem megfelelőségét, és a biztonság csökkenése esetén leállítja a műveletet.

Az előadások másik részében a tűzoltás és műszaki mentés során alkalmazható legújabb műszaki megoldások, technikai fejlesztések voltak a középpontban. Az előadók a beavatkozó járművekre építhető, vagy önálló egységként alkalmazható, a hatékonyabb és eredményesebb veszélyelhárítást biztosító újításokat mutattak be.

Az előadásokat követően új kombinált gyorsbeavatkozó tűzoltó gépjármű ünnepélyes átadására került sor a Dunai Finomító tűzoltólaktanyájában. Házigazdaként Sziva Miklós köszöntötte a megjelenteket a MOL Nyrt. Finomítás nevében és üdvölő szavaival a létesítményi tűzoltóság meghatározó szerepét hangsúlyozta a rendkívüli helyzetek kezelése során.

A közel húsz éves elődjét leváltó új járművet Roland Leitner, az eszközt gyártó Rosenbauer International AG regionális vezetője adta át Mészáros Zoltán létesítményi tűzoltóparancsnoknak. A FER százhalombattai egységének vezetője arról biztosította a megjelenteket, hogy az előző jármű elhasználódása okán vásárolt modern rohamszert gondos gazdaként tartják majd készenlétben, alkalmazásával erősítik a FER vonulási területének biztonságát.

A délután folyamán Dunai Finomító főfoglalkozású tűzoltói bemutatón szemléltették a FER által beszerzett új gyorsbeavatkozó alkalmazási módozatait. Vízzel, tűzoltóhabbal és oltóporral hajtottak végre tűzoltási feladatokat, mely fogások „éles” alkalmazására remélhetőleg csak nagyon ritkán kerül majd sor.

 

 

 


 

 

 

Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége