2021.09.30-10.01 Közgyülés
Írta: apataki - Dátum: 2021/09/14 14:23

2021. szeptember 30-án 10 órai kezdettel egy két napos szakmai rendezvény részeként Siófokon a Hotel Yacht szálloda konferenciatermében 70 fő résztvevővel megtartotta éves közgyűlését és szakmai napját a Létesítmény Tűzoltók Országos Szövetsége.

A közgyűlés érdemérmek átadásával kezdődött, majd a tagszervezetek képviselői elfogadták a 2020. évi beszámolót és a 2021. évi munkatervet, értékelték a szervezet idei évi tevekénységét, majd döntöttek a Magyar Tűzoltó Szövetség választási bizottsági tagságába delegált személyéről.

A szakmai előadások sorát Dicse Jenő a Skilldict Kft ügyvezetője, egy speciális állóképesség felmérését és sérülések utáni rehabilitáció meggyorsítását elősegítő mérőberendezés bemutatásával kezdte, majd Fülep Zoltán tü. ezredes tűzoltósági főosztály főosztályvezetőjének előadása következett: hazánk jelenlegi tűzvédelmi rendszerét mutatta be.

Ezt követően Bodó László BM Heros Szervizvezető mérnöke, aki egyben a KÖTÉL Egyesület tagja, ismertette legújabb járművük műszaki paramétereit és a tervezés lépéseibe is beavatta a hallgatóságot Ez egy kisméretű nagy mobilitású gépjárműfecskendő, amit élőben szemrevételezhettünk a Balatonparton.

Másnap megtekinthettük működés közben az LTSZ mobil tűzoltókészülék-gyakorló teszt pályáját, amely el is indult országjáró turnéjára. Az utánfutóra felmálházott berendezés segítségével a tagszervezetek saját létesítményük kollektíváját oktathatják a tűzoltó készülék használatára. Megtekinthettük három neves tűzoltó technikai termékeket gyártó és forgalmazó szakcég Rosenbauer, Drager és Szifire Kft. legújabb termékpalettáját.

Ezt követően Müller Róbert tű. ezredes, BM KOK oktatási igazgatóhelyettesétől kaphattunk tájékoztatást a tűzoltóképzés aktualitásairól.

A tartalmas két napot egy ízletes ebéd zárta.

 

A közgyűlésről készült képek megtekinthetők: ITT

Hesztia Kft. előadásának anyaga letölthető: ITT