2024/10/24 05:44
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.



Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
LTSZ Szakmai Nap Sajóbábonyban 2015. 05. 20-21.

LTSZ Szakmai Nap Sajóbábonyban

2015. 05. 20-21.

Kedves tagjaink már megszokhatták, hogy szakmai napjainkat minden alkalommal más létesítmények területén rendezzük meg, amikor is megismerhetjük egymás munkáját, szakmai kihívásait.

Legutóbb a Sajóbábonyi Ipari Parkban került sor az LTSZ szakmai nap megtartására; egy olyan helyszínen, amely helyrajzi sajátosságaival tűnik ki a jól ismert gyárak betonrengetegei közül.

Az Ipari Park a Bükk lábánál egy völgyben terül el, követve a körülvevő dombok, hegyek vonulatát, erdőkkel övezve, Sajóbábony városától karnyújtásnyira.

A 1990-es évek elején súlyos felszámolásokon átesett egykor hadiipari célokra berendezkedett gyártelep, a régóta itt dolgozó szakemberek makacsságának köszönhetően maradt fenn, és mára ipari sokszínűségével biztosította fennmaradását a jövő nemzedék számára.

Itt működik a PAJZS ”94” Kft. létesítményi tűzoltósága, amely házigazdája volt a két napos rendezvénysorozatnak.

A vendégek első nap az ipari park történetével, az ott található cégek tevékenységeivel ismerkedhettek meg.

Udvardi Sándor LTSZ elnök úr megnyitóját az LTSZ érdemérmek átadása követte.

Az előadók sorát a B-A-Z Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői nyitották.

Lipták Attila dandártábornok, Árvai Gábor alezredes és Fintor Gyula alezredes urak a Borsod-Abaúj-Zemplén megye tűzvédelmi iparbiztonsági sajátosságait mutatták be.

Őket követte Kiss László úr, a KISS Cégcsoport tulajdonosa, alapítója, Felföldi György úr, az Eurofoam Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Kerekes Péter úr a TEVA Zrt. sajóbábonyi telephelyének termelésbiztosítója, Szűcs Béla úr, az Ökoil Kft. ügyvezető igazgatója és Stefán Mihályné asszony, a PAJZS ”94” Kft. ügyvezető igazgatója.

A vezetők cégeik bemutatásával igyekeztek ráirányítani a figyelmet a sajóbábonyi gyárak egyre erősödő pozíciójára és a tűzvédelem fontos szerepére a munkavállalók biztonságának érdekében úgy a megelőző, mint a mentő tűzvédelmet figyelembe véve.

Ebéd után a vendégek buszra szálltak, és ellátogattak olyan nagy cégek üzemeibe, mint az Eurofoam Hungary Kft., a TEVA Zrt., az Ökoil Kft., az ÉMK Kft. és a KISCHEMICALS Kft.. A gyárlátogatások során testközelből is megismerkedhettek az előadások alkalmával bemutatott technológiákkal, és feltehették kérdéseiket az egyes üzemekre vonatkozóan.

A kirándulás alkalmával megemlékeztek az 1979. június 1-én felrobbant TNT üzem áldozatairól is.

A busz végül a PAJZS „94” Kft. létesítményi tűzoltósága előtt állt meg, ahol az érdeklődők betekinthettek a Sajóbábonyi lánglovagok életébe is.

A május 20-ai program Tállya községben zárult, ahol is Hollókői Mihály borpincészetében borkóstolás és csülök-vacsora mellett kapcsolódhattak ki a vendégek a nap élményekkel teli programjait követően.

A másnapi előadásokra Miskolctapolcán a négycsillagos Calimbra Wellness és Konferencia Hotel konferenciatermében került sor.

Az előadások során mintegy az előző nap tanulságaként megismerkedhettünk a Sajóbábonyi Ipari Parkban történt, tűzoltói beavatkozást igénylő, súlyos káresetekkel a Miskolci Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság tűzoltó parancsnokának, Bajnok István őrnagy úrnak az előadásában. Betekintést nyertünk Magyarsóki György nyugalmazott tűzoltó parancsnok előadása során a poliuretán hab égésének különösen veszélyes tulajdonságaiba, illetve Kohuth Tibor létesítményi tűzoltó parancsnok úr előadása során a klór gázömlés beavatkozásának sajátosságaiba.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ oktatási igazgatóhelyettese, Diriczi Miklós tűzoltó ezredes úr a szakmai képesítési követelményeket illetően világított rá az utóbbi időkben bekövetkezett változásokra.

A szakmai napokat Udvardi Sándor LTSZ elnök úr zárta, értékelésében hangsúlyozta a létesítményi tűzoltóságok, a megvédendő létesítmények és a megyei szervek jó kapcsolatának fontosságát. Örömmel tapasztalta ugyanis, hogy Sajóbábonyban ez kiemelkedően jól működik.

 

Képek: ITT

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége