2024/07/16 04:40
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.



Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
Szakmai nap Mórahalom - 2017.10.26-27.

2017. október 26-27-én rendeztük az LTSZ idei utolsó szakmai napját. A helyszín ezúttal Csongrád megye volt, ahol két alkalomszerűen igénybe vehető létesítményi tűzoltóság által védett területet látogattunk meg.

Az első napon a Legrand Zrt. szentesi, és a ContiTech Rubber Industrial Kft. szegedi üzemét látogatták meg a résztvevők. Lehetőség volt megismerkedni a gyártástechnológiával, az üzemek történelmével, és természetesen a tűzvédelmet befolyásoló aktív és passzív rendszerekkel is. Mindkét helyszínen alkalomszerűen igénybe vehető létesítményi tűzoltóság működik, az ő aktivitásukat és erejüket mutatja, hogy példás szervezéssel, jó hangulatban, hasznos szakmai információkkal zajlott le a csütörtöki nap. A Hesztia Kft. és a CRI létesítményi tűzoltói kismotorfecskendő és sugárcső bemutatóval zárták az első napot Szegeden.

A második napon Mórahalmon előadásokat hallgathattak meg a résztvevők. A fiREG Kft. képviselői mutatták be a tűzvédelmi eszköz karbantartást forradalmasító megoldásukat, majd Ördög István tűzoltó alezredes, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetője osztotta meg az érdeklődőkkel a 2016-ban a Délép telepen történt tűzeset tapasztalatait. Tulok Antal, a Hesztia Kft. képviselője az előző napi gyakorlati tapasztalatokat, valamint az ott látható új eszközök műszaki paramétereit osztotta meg az érdeklődőkkel. Az előadások sorát két új pártoló tagunk, a Pirotext Kft. és az SBT Protect Kft. bemutatkozása folytatta, majd Hermann Zsolt zárta a napot, előadása a Williams Fire&Hazard által szervezett Xtreme Industrial Training tapasztalatairól szólt.

Az LTSZ 2017. évi szakmai napjai bővelkedtek újdonságokban, a résztvevők számos szakmai ismerettel, jó gyakorlattal és tapasztalattal gazdagodhattak. A hagyományosan népszerű szakmai napok következő időpontja 2018. tavasza.

 

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége