2024/07/16 04:55
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.



Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 2

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
Pont került az “I”-re - 2017.10.26-27. Mórahalom

Pont került az “I”-re

 Idei programtervünk utolsó állomásaként délkelet-magyarországi üzemlátogatással kapcsolt szakmai nappal zártuk a 2017. évet. A szövetségében (LTSZ) tömörült létesítményi tűzoltóságok képviselőit az október végi szakmai nap első állomásán, az épületek villamos- és digitális adatátviteli infrastruktúráinak gyártásában jeleskedő, Legrand csoport szentesi gyárában Krám István tű. alezredes, Szentes katasztrófavédelmi kirendeltség-vezetője üdvözölte, majd a csoport a Legrand Zrt. tevékenységével ismerkedhetett meg Zsibó Zsolt operatív termelésvezető közvetítésével. A hallottak ezt követően látottakkal is kiegészültek, amennyiben a résztvevők a gyártási folyamatokba is

A program délután Szegeden folytatódott, ahol az ipari gumi és műanyag gyártmányairól ismert Contitech Rubber Industrial Kft. szegedi üzemeivel és munkájával ismerkedhettek meg a kétnapos rendezvény részvevői.

Az első nap végül szakmai bemutatóval zárult, amelynek keretében Tulok Antal, a Hesztia Kft. területi képviselője a cég által forgalmazott Rosenbauer Fox kismotorfecskendőt, sugárcsöveket és más szakfelszereléseket mutatott be működés közben.

Az év utolsó szakmai napok rendezvénye második napját a hagyományokat követve beltéri (tantermi) foglalkozás töltötte meg tartalommal.  A program nyitópontjaként Horváth Gábor ötletgazda és Fekete Attila, a Fertőszentmiklósi székhelyű fiREG Kft. ügyvezetője egy általuk közösen kifejlesztett szoftvert ajánlott jelenlévő tagjaink figyelmébe, amely szoftver – álláspontjuk szerint – forradalmasíthatja, egyszerűsíti, gyorsítja, pontosítja az – első moduljával a tűzoltó készülékek – karbantartásának folyamatát. A bemutatott szoftver szükségtelenné teszi a felesleges papírmunkát, hisz az adminisztrációt akár 50 %-kal is csökkentheti. A kapcsolódó nyilvántartás gombnyomásra, akár okos telefonról is elvégezhető. Az adattárolás felhő alapú, így biztonságos. Szállítólevél, számlázás másodpercek alatt készülhet, a jogszabályváltozások azonnal beépíthetők, a felhőalapú tárolásnak köszönhetően az adatok – illetékeseknek – a világ bármely pontjáról lehívhatók, mindez pedig korlátlan számú mobil eszközről minden munkatárs részére könnyen elérhető.

A folytatásban Ördög István tű. alezredes, a Szegedi +Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adott színes tájékoztatást a Szegeden a Délép Ipari parkban 2016. április 17-én egy elsősorban kőolajszármazékokkal kapcsolatos hulladékkezeléssel, majd más hulladékok begyűjtésével foglalkozó, felső küszöbértékű gazdasági társaság telephelyén keletkezett nagy kiterjedésű (900 m2 lomtároló és 300 m2 gumitároló) tűzesetnél történt 36 órás, 83 fővel végrehajtott  beavatkozásról, amelynek végső tanulságaként az derült ki, hogy ami iparbiztonsági szempontból elfogadható, az tűzvédelmi szempontból már lehet kockázatos. Az alezredest Tulok István követte, aki az előző napon gyakorlatban bemutatott eszközöket immár rendszerb szedve is megismertette hallgatóságával. A Rosenbauer tovább bővítette kismotorfecskendő családját, az Otter, Beaver alkotta család a Fox és Fox/S típussokkal bővült. Utóbbiak nagyobb teljesítményük mellett kisebb súlyt és könnyebb kezelhetőséget ígérnek a felhasználóknak. Ugyancsak a fejlődés irányába mutatnak a kis keresztmetszetű sugárcsövek, amelyek víztakarékos üzemmódjuknak köszönhetően mozgékony alkalmazásukkal és elfogadhatóbb vízkárok ígéretével teszik magukat vonzóbbá.

Tagságunk magalakulása óta évről évre bővül. Idén az SBT Protekt Kft. és a Pirotext Kft. kérte felvételét, mely társaságok a szakmai nap keretében kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt az SBT Protekt Kft. részéről Keutzer András üzletfejlesztési menedzser, míg a Pirotext részéről Baráth Tibor ügyvezető tette meg.

Végezetül Hernádi Zsolt, a FER Tűzoltóság algyői létesítményi tűzoltóságának parancsnoka humorral tűzdelt, színes beszámoló formájában adott számot a Williams Fire&Hazard Control amerikai társaság által egyebek mellett Franciaországban, St. Marcel-ben üzemeltetett kiképzőbázison (GESIP) eltöltött Xtreme Industrial Fire and Hazard továbbképzés napjairól.

 

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége