2024/07/16 02:07
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.



Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 3

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
Szakmai nap - 2018.09.07 - Százhalombatta

A FER Tűzoltóság és Szolgáltató Kft. a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségével együttműködve tematikus szakmai napot szervezett Százhalombattán 2018. szeptember 7-re. A rendezvény középpontjában a FER Tűzoltóság által közelmúltban készenlétbe állított „ultrakönnyű” gyorsbeavatkozó gépjárművek tűzoltói alkalmazhatóságának bemutatása állt.

 

A program során ismertetésre kerültek a kisebb létesítményi tűzoltóságoknál, illetőleg önkéntes tűzoltó egyesületeknél alkalmazható, személygépjármű-vezetői engedéllyel vezethető járművek főbb jellemzői. Ezen gépjárműveket a FER Tűzoltóság fejlesztette ki, elsősorban olyan tűzoltóságaira, ahol az eddig készenlétben álló gépjárművek nem voltak képesek önálló beavatkozásra, illetve a napi szolgálati létszám nem teszi lehetővé nagyobb oltási teljesítményű tűzoltó gépjárművek hatékony működtetését. A tervezés során a legnagyobb kihívást a jármű súlyának - beavatkozási képességének optimalizálása jelentette, melyet számos tűzoltási kísérlet eredményeként sikerült megvalósítani.

Az első ilyen gépjármű a MOL Szajoli telephelyén, míg a második a Zalai Finomítóban teljesít szolgálatot. A szakmai napon került átadásra a legújabb ilyen fejlesztésű gépjármű, mely a „kis mérete” ellenére nagyon komoly tűzoltási képességgel bír, és már beépített hab-vízágyúval is rendelkezik. Ezúton is kívánunk a MOL Csepeli Bázistelepén készenlétbe állított gépjárműnek és személyzetének nagyon sok baleset- és eseménymentes szolgálatot.     

 

A szakmai nap délutáni programjában a járművek beavatkozási képessége tűzoltási bemutatók során került szemléltetésre. A nagysikerű eseményen a tűzoltó szakma képviselői közel 100 fővel vettek részt.

 


Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége