2024/10/24 05:44
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.



Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
Közgyülés és szakmai nap - 2019.05.09-10. - Zsámbék

2019 első szakmai napjait az éves rendes közgyűléssel indítottuk Zsámbékon. A tavalyi év beszámolói, majd az idei év terveinek elfogadása mellett a Felügyelő Bizottság és az Elnökség tagjai körében is választást tartottunk, előbbi esetben a mandátum lejárta, utóbbinál személyi változás miatt.

Délután előadásokon mutatkozott be a PUR habból előállított por alapú anyag, mely használt hűtőszekrények feldolgozása során keletkezik. Az anyag lehetséges tűzoltói felhasználása a jó olajfelitató képességében rejlik.

Ezt követően a résztvevők egy houstoni tartálytűzről hallhattak izgalmas előadást, ahol a több napig tartó káresemény során számos váratlan helyzet nehezítette a beavatkozók dolgát.

Végezetül állandó partnerünk, az Atlantis Child mutatta be különleges tréning portfólióját és szolgáltatásait.

A nap zárásaként a Zsámbék ÖTE megtekintése következett, ahol a gépjárművek mellett a gazdag gyűjteménnyel rendelkező helytörténeti tűzoltó kiállítást is megcsodálhatták a résztvevők. Köszönjük a Zsámbék ÖTE vendégszeretetét!

 

Pénteken a második nappal folytatódott az LTSZ szakmai rendezvénye. Elsőként a Bavlis Kft. mutatkozott be, aki többek között az MSA termékek hazai forgalmazását látja el.

A következő előadásban a Hesztia Kft. ismertette a veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek során alkalmazható vegyvédelmi ruhák sajátosságait. A Dräger képviselője az új X-pid gázkoncentráció mérő műszer képességeit és lehetséges felhasználási területét tárta az érdeklődők elé. A délelőtt első felét a SziFire Kft. előadása zárta a TFT sugárcsövekről, majd a résztvevők működés közben is láthatták, sőt, ki is próbálhatták ezeket. A gyakorlati bemutató a Bicske ÖT segítségével valósulhatott meg, ezt köszönjük!

Szünet után szó esett a tűzoltó készülékek oltásteljesítményéről és a minősítés korlátairól, majd a FER Tűzoltóság mutatta be öngondoskodás alapú korkedvezményes nyugdíj rendszerét.

 

Jól sikerült, hasznos és tartalmas két napon vagyunk túl, a következő szakmai napokra ősszel kerül sor, ezúttal várhatóan Sopronban.

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége