2024/10/24 05:44
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.



Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
Nemzetközi Tüzoltó Szakmai Konferencia - 2022.10.05-06.

 

Nagy sikerrel zárult  a FER Tűzoltóság Kft. és a Létesítmény Tűzoltóságok Országos Szövetségének együttműködésben megszervezett két napos nemzetközi, tűzoltó szakmai konferencia október 5-én és 6-án.  

A esemény első napján színvonalas előadásokat hallhattak a résztvevők többek között a FER Tűzoltóság legújabb járműveiről, a fluormentes habképzőanyagokkal kapcsolatos kérdésekről, a Tiszaújvárosban épülő poliol komplexumról és a Rosenbauer jövőbe mutató koncepciójáról az RT gépjárműfecskendőről is.

A második nap programja Tiszaújvárosban a MOL Petrolkémia területén és a FER Tűzoltóság laktanyájában került lebonyolításra. Elsőként a nagyteljesítményű tűzoltó eszközöket láthatták a vendégek működés közben, ahol két darab hab-víz ágyú és két darab új beszerzésű nagyteljesítményű habbaloltó gépjármű működött egy időben, majd ezt  követően a résztvevők megtekintették az épülő poliol komplexumot.

Az esemény zárórendezvényén a FER létesítményi tűzoltóság új speciális járművei is átadásra kerültek. Egy-egy új nagyteljesítményű habbaloltó gépjárművel, valamint egy-egy konténerszállító gépjárművel gyarapodott a FER Tiszaújvárosban és Százhalombattán, illetve egy új magasból mentő gépjármű is átadásra került a százhalombattai egység részére. A zárórendezvényen részt vett és beszédet mondott Marton Zsombor, a MOL Petrolkémia vezérigazgatója, dr. Koncz Zsófia miniszter-helyettes (TIM), a térség országgyűlési képviselője, dr. Pimper László, a FER ügyvezetője és Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a BM OKF országos tűzoltósági főfelügyelője.

Az átadó ünnepség után a Rosenbauer International AG jóvoltából egy egyedülálló, elektromos gépjárműfecskendő akció közbeni működését láthatták a résztvevők, mely a legkorszerűbb környezetbarát oltóanyagot használva szemléltette a tűzoltási képességeit.

 

A rendezvényről készült képek megtekinthetők: ITT

 

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége