2024/07/16 02:12
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.



Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
Közgyülés és szakmai nap - 2024.04.25-26.

2024. április 25-26. Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége

közgyűlése és szakmai napja

A szövetség tavaszi szakmai napját és közgyűlését Székesfehérváron, a Köfém Művelődési Házban tartotta.

Nagy érdeklődéssel, mintegy hatvan fő részvétele mellett zajlott mind közgyűlés, mind a szakmai nap.

 

Közgyűlés

Udvardi Sándor elnök megállapította, hogy a 10 órára összehívott közgyűlésen a tagok nem jelentek meg a szükséges számban, ezért a közgyűlés nem határozatképes.

Az alapszabályban és a meghívóban rögzítettek szerint 10 óra 30 percre meghirdetett megismételt közgyűlés, a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes. Az Elnök 10 óra 30 perckor a megismételt közgyűlést megnyitotta.

 

Az Elnök levezető elnöknek Pesztericz Rajmundot, jegyzőkönyvvezetőnek Ifj. Udvardi Sándort, két jegyzőkönyv hitelesítőnek Szilasi Jánost és Orosz Csabát javasolta.

 

A levezető elnök a napirendet a közgyűlés elé terjesztette.

 

  1. Köszöntés, program ismertetése
  2. Elismerések, LTSZ Érdemérem átadása
  3. A Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségének 2023. évi tevékenységéről szóló beszámoló előterjesztése
  4. Felügyelő Bizottság beszámolója a 2023. évi gazdálkodásról
  5. A 2023. évi költségvetési beszámoló előterjesztése
  6. 2024. évi Munkaprogram előterjesztése
  7. 2024. évi költségvetési terv előterjesztése
  8. 2025. évi tagdíj megállapítása
  9. Alapszabály módosítás
  10. Tisztújítás
  11. Egyebek

 

A levezető elnök felkérte Vizi Ignác tűzoltó alezreds FMKI Igazgató helyettes urat az LTSZ érdemérmek átadására.

A jutalmazottak névsora a mellékletben.

 

Szakmai nap

Délután a HOWMET-KÖFÉM Keréktermék gyár új gyártócsarnok technológia bemutatásával kezdődött a szakmai program, az üzemet és termékeket bemutató előadás után az érdeklődők két csoportban a termelésvezető kalauzolásával betekintést nyerhettek a kerékgyártás részleteibe.

Péntek délelőtt hat szakmai előadással folytatódott a rendezvény a Hotel Marina Port konferenciatermében Balatonkenesén.

  • A Detka Oktató Kft. mint új tag bemutatkozásával kezdődött a 2. szakmai nap. A 2013-ban alapított debreceni székhelyű tűzoltó kiképzőközpont légi járművek, repterek tűzoltói beavatkozóinak szimulátorokon és tesztpályákon oktatja a különböző speciális helyzeteket, illetve a BMW Group magyarországi üzemének létesítményi tűzoltóságát üzemelteti.
  • A hazai tűzvédelmi rendszer aktualitásairól adott tájékozást Toldi Péter tűzoltó alezredes az OKF főosztályvezető-helyettese. Statisztikai adatokon keresztül mutatta be az elmúlt év káreseteit, kiváltó okait. A konzultáció során kitért az elkövetkezendő évek, -mind technikai, mind humán, fejlesztési irányvonalaira.
  • 2024.02.24-i M7 baleset tanulságai című előadásában Nagy Miklós tűzoltó őrnagy A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat parancsnoka, mint a káreset kárhelyparancsnoka, a műszaki mentésben résztvevő szerek riasztásával, és az autópálya pályatestére feljutásával kapcsolatos tapasztalatokat gyűjtötte össze és osztotta meg a hallgatósággal.
  • Rövid kávészünetet követően a MOL Racing Kft. telephelyén 2023.12.12-én bekövetkezett tűzesetnél alkalmazott oltási taktika és az esemény tanulságait ismertette Dósa Zoltán a FER Százhalombattai tűzoltóságának parancsnok helyettese. Az tűzeset során tartályos jármű, és IBC tartályban tárolt speciális üzemanyagok égtek. Egészen a jelzés beérkezésétől az utómunkálatok befejezésesig kaptak az érdeklődők egy részletes áttekintést, videófelvételekkel, rádióforgalmazás hanganyagával fűszerezve.
  • BM HEROS LEK Kft. és a létesítményi tűzoltóságok együttműködési lehetőségei című előadásában. - Krátky Attila ügyvezető bemutatta a több évtizedes múlttal büszkélkedő gépjármű javító, gyártó, szolgáltató és kereskedelmi cég jelenlegi „termékpalettáját”, szolgáltatási területeit. A szövetség júniusban megrendezendő családi napját színesítve a Kft. egy mobil gépjármű szimulátorával lehetőséget fog biztosítani kicsiknek és nagyoknak egy tűzoltó jármű vezetésére.
  • HESZTIA Kft. aktuális újdonságait Tulok Antal területi értékesítési menedzser előadásán keresztül ismerhettük meg. A Kft. törekszik a közvetlen kapcsolatra az átaluk forgalmazott tűzoltó technikákat gyártó cégekkel, így az egyedi igényeket is kezelni tudják. Újdonságaik közül megismerhettünk védőruha termékcsaládot, csizmát arcvédőt, gondozásmentes szivattyúkat és füstventilátorokat.
  • BAVLIS Kereskedelmi és szolgáltató Kft. ügyvezetője MSA Altair io4 és Grid típusú többgázos elemző műszerét mutatta be. A légtérelemzés területére is megérkezett a digitalizáció, a műszereket a felhasználó egy applikáció segítségével felhő alapon követheti a berendezések használatától, szükséges kalibrációkon keresztül egészen a karbantartásig.
  • A Speeding Kft. a parkolóban bemutatta egy furgon hátuljában a FERNO iNTRAXX integrált járműalkatrész rögzítő rendszert, melyet nem csak a mentő társszervezet, hanem a tűzoltó kollégák is tudnak hatékonyan használni, megkönnyítve a ki-be pakolását az eszközöknek, illetve növelve a különböző igényekre szabható variálahtaóságot.

 

A szakmai napot délben egy konzultáció, majd egy közös ebéd zárta.

 

A szakmai napról készült képek megtekinthetők: ITT

 

Érdemérem díjazottak

 

Előadások anyagai:

1. előadás anyaga

2. előadás anyaga

3. előadás anyaga

4. előadás anyaga

5. előadás anyaga

 

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége