2024/07/16 02:36
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.



Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 2

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
LTSZ - Véd-Sz Családi Nap - 2024.

LTSZ tűzoltóverseny

LTSZ és VÉD-SZ családi nap

 

Még laikus kívülállóknak sem szükséges bizonygatni, hogy a tűzoltó hivatás aligha sorolható a családbarát foglalkozások körébe. Ha a szolgálat nem, akkor a szabadidő világába rendelt összejövetelek hathatnak így. Ezt megtapasztalván a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségének (LTSZ) vezetősége merész újításra szánta el magát. A létesítményi tűzoltóságok idén immár XXVII. alkalommal meghirdetett Flórián Kupáért folyó versenyét a szervezők olyan programmgazdag családi nappal ötvözték, amit sokáig nem fognak elfelejteni, akiknek részük lehetett benne. De miről is van szó?

A tűzoltóversenyek iránt halványulni látszó érdeklődés láttán az ötletgazdák úgy döntöttek, hogy a tűzoltósport tradícióját családi nappá szélesítik, amelyen a versenyző csapatok tagjai mellett azok családtagjai, a szakma nyugdíjasai és szép számú érdeklődő is részesülhessen az élményekben.

A június 15-én a dunaújvárosi régi vidámpark területén megrendezett, utóbb sikerként bizonyított családi nap és tűzoltóverseny megvalósításához a szervező LTSZ és a dunaújvárosi VÉD-SZ Kft. olyan hatékony közreműködőkre talált, mint a Dunavax Kft., a Gépszerelő és Közmű Kft., valamint a tűzoltási feladatellátás korszerű technikai eszközeit felvonultató NardoTech Kft., a FEWE Biztonságtechnika Kft., a Speeding Kft. a Dräger Safety Hungária Kft., a SziFire Kft. a Hesztia Kft. valamint a BM Herosz Zrt.

Az úttörő esemény részvevőit  Pesztericz Rajmund, a Magyar Tűzoltószövetség alelnöke, Czupár Norbert a Fejér Vármegyei Tűzoltószövetség elnöke, Magosi Lajos tű. ezredes, a Fejér Vármegyei KI. igazgatója, helyettese Vizi Ignác tű. ezredes, Geiger Zoltán tű. alezredes Fejér vármegyei tűzoltósági főfelügyelő, Lóki Richárd tű. alezredes, a dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője Bán Attila tű. ezredes Tolna vármegyei tűzoltósági főfelügyelő és más rangos meghívottak társaságában Fülep Zoltán Tű. dandártábornok, a BM OKF országos tűzoltósági főfelügyelője nyitotta meg köszöntve a verseny részvevőit, a versenybírókat és a nagyszámú érdeklődő közönséget. A megnyitó beszédet követően Udvardi Sándor, az LTSZ elnöke, a VÉD-SZ Kft. ügyvezetője tájékoztatta a hallgatóságot a versennyel kombinált családi nap létrejöttének előzményeiről és reménybeli szándékairól, majd az érdeklődés fénykörében törzsgárda jutalmak és egyéb elismerések átadására került sor.

Ezt követően pedig felpezsgett a tér. A versenypályákon fél rajok folytattak férfias küzdelmet kismotorfecskendő-szerelés, akadálypálya és fali tűzcsap-szerelés számokban, miközben – elsősorban az ifjúság – kipróbálhatta szimulátoron a tűzoltást, a tűzoltóautó-vezetést, de tombolhatott ugráló légváron, kipróbálhatta magát a kalandpálya akadályain, csocsózhatott, léghokizhatott, mókázhatott a szelfigépen, kipróbálhatta célba lövő képességét a paintball fegyverekkel, autózhatott elektromos kisautókkal, száguldhatott a BMX-gördeszka pályán, hogy csak néhányat említsünk a szinte végtelen lehetőségek közül. Mindeközben a nagyobbakat színes műsor várta a játéktér központjában álló színpadon: majorett bemutató (a dunaföldvári együttes jóvoltából), akrobatikus tornabemutató (Spartan Cheerleading), kalandparki zenés móka (Polgár Lilla és Farkas Erik színművészek előadásában) valamint Holcz Gábor bűvész humoros varázslatai.

Külön említést érdemel az egész napos programot átszövő, jól megszervezett gasztronómiai ellátás, aminek színvonalára senkinek nem lehetett panasza.

Az LTSZ és a VÉD-SZ Kft. által rendezett XXVII. Florian Kupa létesítményi tűzoltóságok országos versenyének ezúttal első alkalommal családi nappal kibővített eseménysorozatát végig zavartalan napsütés kísérte. A nap végére pedig az alábbi versenyeredmények születtek:

 

 Nota bene: pusztán a rendezvény előzetes híre több mint 600 résztvevőt vonzott. Ha lesz folytatás (és miért is ne lenne), legközelebb tovább nőhet az érdeklődés.

 

Az eredmények letölthetők: ITT

A program letölthető: ITT

A képek megtekinthetők: ITT

 

 

 

 

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége