Küzdelem a IX. Országos Létesítményi Tüzoltóságok Országos Tüzoltó Horgászversenyén !
Írta: apataki - Dátum: 2023/06/19 09:12

 

 

2023.06. 09.-én Nagyigmándon, a helyi egyesület horgászvizén került megrendezésre a IX. LTSZ Országos Tűzoltó Horgászverseny. A versenyt megelőző napon sok csapat megérkezett az ígéretesnek tűnő víz mellé. Már a próbahorgászat, az éjszakai sátrazás is küzdelmesre sikeredett. Egyszer a viharral és a zuhogó esővel, közte pedig az 5-8 kilós halak csapatos fogásával kellett megküzdeniük a sporttársainknak.

A verseny reggelére normalizálódott helyzet, bár többen arra ébredtek hajnalban, hogy a sátran belül is, azért a víz az úr!  A reggeli sorsoláson 16 csapat húzott horgászhelyet. A beköltözés után, 8-12 óráig lehetett fogni a méretes halakat. Sajnos az időjárás javulásával a halak kapókedve is csökkent, így az éjszakai fogásoktól jelentősen elmaradt a társaság. Ennek ellenére majdnem mindenkinek sikerült legalább egy halat fognia. A végeredmény az alábbiak szerint alakult:

  1. helyezett csapat: Atomix Kft   Paks                   20.060 g (Főfai Attila, Szabó László)
  2. helyezett csapat: Contitech 1.-es   Szeged        11.890 g (Lehoczki Ádám, Papp Attila)
  3. helyezett csapat: FER Komárom 2.-es                11.750g (Kovács László, Major Ádám)

A legnagyobb halat fogta: Főfai Attila 5,44 kg tőponty

A Legsportszerűbb csapat: FER Algyő

A díjkiosztás és a közös szarvas pörkölt elfogyasztása után mindenki élményekkel telve indult haza annak tudatában, hogy jövőre esetleg Sándorfalván, már egy egész napos horgászversenyen próbálkozhatunk újra.

 

                                                                                                                             Szervezők.

A horgászversenyről készület képek megtekinthetők: ITT